Η κατανάλωση μανιταριών είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Καμιά πληροφορία αυτού του ιστολογίου δεν πρέπει να θεωρείται ως παρότρυνση για κατανάλωση οποιουδήποτε μανιταριού

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΒΡΑΔΙΑ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ

...το Σάββατο 7 Ιούνη 2008
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για το περιβάλλον, που υλοποιεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Δήμο Ευεργέτουλα, η Αστρονομική Εταιρία Βορ. Αιγαίου «Γαλιλαίος» διοργανώνει το Σάββατο 7 Ιούνη 2008, βραδιά αστροπαρατήρησης, στην Αγιάσο, στη θέση Αγ. Φανούριος σαν μια απόπειρα γνωριμίας και επαφής με το ευρύτερο κοσμικό περιβάλλον μας.
Η προσέλευση ορίστηκε για τις 20:30 το απόγευμα. Τα μέλη της Αστρονομικής Εταιρίας Βορ. Αιγαίου «Γαλιλαίος», θα ξεναγήσουν τους καλεσμένους της εκδήλωσης στο νυκτερινό ουρανό, με ένα σύντομο πρακτικό μάθημα ουρανογραφίας, ώστε να μπορούν όλοι εύκολα να περιπλανηθούν στον σκοτεινό έναστρο ουρανό της Λέσβου. Στη συνέχεια με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού (κιάλια και τηλεσκόπια)που διαθέτουν τα μέλη της «Α.Ε.Β.ΑΙ. Γαλιλαίος», θα μπορέσουν όλοι να γευτούν τη μαγεία που προσφέρει η θέαση των ουράνιων σωμάτων, να γνωρίσουν «από κοντά» τους αστερισμούς, τους πλανήτες, τα νεφελώματα, τους γαλαξίες! Η παρατήρηση προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι αργά τη νύχτα.
Όσοι θελήσουν να παραβρεθούν στη βραδιά αστροπαρατήρησης, τους συμβουλεύουμε να έχουν μαζί τους ζεστά ρούχα. Κατά τη διάρκεια της αστροπαρατήρησης επιτρέπεται η χρήση αποκλειστικά και μόνο κόκκινου φακού. Σε όλους θα μοιραστούν αστροχάρτες της βραδιάς και σύντομες γραπτές οδηγίες για αστροπαρατήρηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια βραδιά είναι δε πειράζει... αντί να βλέπουμε το έδαφος ή τους κορμούς ας παρατηρήσουμε τον ουρανό... Και τα δυο είναι ζήτημα εξάσκησης του ματιού. Ο Δάνος τα κάνει και τα δυο άλλωστε...