Η κατανάλωση μανιταριών είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Καμιά πληροφορία αυτού του ιστολογίου δεν πρέπει να θεωρείται ως παρότρυνση για κατανάλωση οποιουδήποτε μανιταριού

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Επιτυχημένη παρουσία

















Με επιτυχία ολοκλήρωσε την παρουσία του στη 12η εμπορική έκθεση στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο σύλλογός μας. Στο περίπτερο που παραχωρήθηκε στο σύλλογο από τους οργανωτές (στον τομέα των μη κερδοσκοπικών οργανισμών) προβλήθηκε η δράση του συλλόγου ενημερώθηκαν οι επισκέπτες για ζητήματα μυκητογνωσίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε ηπαρουσίαση του κύκλου ζωής των μυκήτων μέσα από ένα σάκο καλλιεργημένων Pleurotus ostretus.














Μέσα από την επίδειξη φάνηκε ξεκάθαρα τι ζημιά κάνει στη μυκητοχλωρίδα για παράδειγμα το να ξεσκεπάζεται το υπέδαφος από τα πεσμένα φύλλα κατά τη συλλογή μανιταριών. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα μέσα από το μικροσκόπιο να δουν υφές μύκητα και σπόρια. Ανάρπαστο έγινε το φυλλάδιο "Για τα μανιτάρια της Λέσβου" που εκδόθηκε από τη Νομαρχία Λέσβου και το σύλλογό μας. Τα μέλη του συλλόγου που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στο περίπτερο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν απορίες επισκεπτών, να προτείνουν βιβλιογραφία, να ανταλάξουν εμπειρίες ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον για εγγραφή στο σύλλογο. Το επόμενο ραντεβού του καλοκαιριού δόθηκε για τη γιορτή της "Αιολικής γης" του δήμου Μυτιλήνης στα Τσαμάκια. Αναλυτικά γι αυτό σε επόμενο δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: