Η κατανάλωση μανιταριών είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Καμιά πληροφορία αυτού του ιστολογίου δεν πρέπει να θεωρείται ως παρότρυνση για κατανάλωση οποιουδήποτε μανιταριού

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Καλή χρονιά ...και με πρωτοχρονιάτικη πίτα

Την πρωτοχρονιάτική τους πίτα έκοψαν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου σε καφενείο στην πλατεία της Σκαμνιάς οι Μανιταρόφιλοι Λέσβου ευχόμενοι καλές μανιταροεξορμήσεις και επιτυχίες στους σκοπούς και τις δραστηριότητες του συλλόγου.
Μεγάλη η προσέλευση μελών και φίλων του συλλόγου
Τα τραπέζια στρώθηκαν
Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου άρχισαν να προσέρχονται στο ραντεβού της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 2 το μεσημέρι ενώ σε λίγο άρχισαν να σερβίρονται οι μεζέδες ταιριαστοί με το χειμωνιάτικο κλίμα. Ρεβύθια με το κρέας, κεφτέδες, συκωταριά ρηγανάτη τυριά και σαλάτες συνόδευσαν το κρασί και το ούζο και τα τσουγκρίσματα με ευχές για καλή χρονιά. Μέλη του συλλόγου παράλληλα είχαν φέρει αποξηραμένα άγρια μανιτάρια από συλλογές του φθινοπώρου και σε λίγο σε μια μεγάλη κατασαρόλα άρχισε να σιγοβράζει η μανιταρόσουπα. Παραδίπλα άρχισαν να ψήνονται και λουκάνικα γεμιστά με κρέας και αποξηραμένα μανιτάρια.
Μανιταρόσουπα με αποξηραμένα μανιτάρια από τις φθινοπωρινές εξορμήσεις

Μετά τα πρώτα ποτηράκια το λόγο πήραν τα όργανα. Έγχορδα και κρουστά καθώς και μερακλίδικες φωνές έβαλαν τις προυποθέσεις για το γλέντι. Ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια ζωντάνεψαν το καφενείο ενώ γύρω από τη σόμπα μαζεύτηκαν και οι παραδοσιακοί θαμώνες συμμετέχοντας κι αυτοί με τον τρόπο τους στα δρώμενα



Κέφι και γέλιο...

Όλοι σιγοτραγουδούν...

Κιθάρα, μπουζούκι, φωνές...


Την βασιλόπιτα έκοψε ο πρόεδρος του συλλόγου Στρατής Σπανέλλης ενώ μέλη του ΔΣ ανέφεφθηκαν σε τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου. Μέλη του συλλόγου επέμειναν στην ανάγκη ο σύλλογος να κάνει κάθε προσπάθεια για την προστασία των μανιταριών από ασυνείδητους που μαζεύουν μανιτάρια ακόμη και με τσουγκράνες καταστρέφοντας το βιότοπο τους.


Η βασιλόπιτα... ο σουγιάς για σύγκριση μεγέθους (πάγια τακτική)

Ο πρόεδρος εύχεται καλή χρονιά!
Η πίτα μοιράσθηκε κι η τυχερή φίλη του συλλόγου που βρήκε το νόμισμα κέρδισε την ετήσια συνδρομή της ως μέλος του συλλόγου.
Η τυχερή που βρήκε το φλουρί!
Φυσικά το γλέντι δεν σταμάτησε εδώ αφού τα όργανα απτόητα συνέχισαν σε λαϊκά και ρεμπέτικα μοτίβα μέχρι το βράδυ.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει την Κυριακη 23 Ιανουαρίου στη Συκαμνιά, ο Μυκητολογικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος "Μανιταρόφιλοι Λέσβου", στις 2 το μεσημέρι. Θα σερβιριστεί μανιταρόσουπα που θα παρασκευαστεί επίτόπου. 

ΥΓ: Όποιος θέλει μπορεί να φέρει μανιτάρια για τη σούπα, καλύτερα αποξηραμένα καθώς και μουσικό όργανα  (αναλυτικά πληροφορίες στο 6972208369 Κώστας Ζιαμπάρας)

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ